Αγαπητές/οί Συναδέλφισσες/οι

 

     Με την έναρξη του σχολικού έτους εύχομαι υγεία και δύναμη.

     Δεν ξεκινάει μια δύσκολη χρονιά στις 13 του Σεπτέμβρη, αλλά μια σχολική χρονιά με προκλήσεις για τις οποίες έχουμε και τους εκπαιδευτικούς και το σχέδιο και στις οποίες θα ανταπεξέλθουμε, φροντίζοντας για την υγεία μας, σεβόμενοι την υγεία των άλλων και τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας, όντας έτοιμοι να συνεργαστούμε και να ανταποκριθούμε επαρκώς στα νέα δεδομένα της εκπαίδευσης.

     Το σχολείο δεν είναι μόνο ένας οργανισμός μάθησης, είναι ένας μανθάνων οργανισμός, που έχει τη δική του κουλτούρα, προβαίνει σε καινοτόμες δράσεις, εξελίσσεται. Οι μαθητές σε ένα τέτοιο σχολείο, αναπτύσσουν δεξιότητες, χρήσιμες στην ενήλικη ζωή τους, ψηφιακές δεξιότητες, επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες, ενσυναίσθηση και κυρίως κριτική ικανότητα.

     Σε μια κοινωνία που οι μαθητές μας κατακλύζονται από πληροφορίες έρχονται στο σχολείο και, μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν, ώστε να είναι σε θέση να ξεχωρίζουν το χρήσιμο.

     Με αυτά τα δεδομένα, εν καιρώ πανδημίας, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε σας πρωτίστως, τους εκπαιδευτικούς, στο σχολείο, στην οικογένεια, στους μαθητές μας και είμαι απόλυτα σίγουρη πως όλοι μαζί θα συνεργαστούμε και θα έχουμε ένα εποικοδομητικό και δημιουργικό σχολικό έτος.

     Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, έχει προχωρήσει επιτυχώς σε έναν προγραμματισμό του σχολικού έτους 2021-22, βασιζόμενη στις κείμενες διατάξεις και στην ισονομία.

     Ενισχύουμε τον ορεινό όγκο του Νομού Άρτας και τα περιφερειακά σχολεία, για ένα συμπεριληπτικό σχολείο που δεν αποκλείει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες των μαθητών μας. 

     Πάντα στο πλευρό σας και τηρώντας απαρέγκλιτα τις αρχές της Διοίκησης δημιουργούμε μαζί σας έμπρακτα τις προϋποθέσεις για ένα αρμονικά συνεργατικό σχολικό έτος. 

 

youtube logo

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Σχολικό έτος 2023 2024

1ο ΣΥΜΠΟΣΙO

ΦΟΡΕΙΣ 1

BLOG

DIAYGEIA

govgr

Xartis Sxoleiwn PSD

Αναζήτηση

myschool

Κυβερνοασφάλεια

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ SCH

BULLYING 1

ΨΗΦΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ2

Arxeia proigoumenwn etwn